zondag 27 december 2009

Bunbury, Western-Australia

Happy XMAS and a hot new year! We zitten in onze Wicked campervan (Mitsubishi) en we touren een weekje langs de westkust. In Perth hebben we onze verdere plannen voor Australië gemaakt en gaan verder per trein op 30 december naar Adelaide. Oud en Nieuw vieren we dus in deze trein! Bij Perth hebben we nog 2 dagen op Rottnest eiland gezeten en gedoken. Op dit mooie eiland heb je de Quokka, een kruising tussen een rat en een kangoroo, die erg tam zijn. Het duiken was mooi maar wel kouder dan we gewend zijn (20 C)! en een geheel andere OW-flora en fauna, nl. minder kleur en veel planten (kelp etc.) Hier hebben we de weedy seadragon gezien (soort zeepaardje) wat erg uniek is. Eergisteren heb ik nog gewindsurfd bij Lancelin, 100 km ten Noorden van Perth en dat ging heerlijk hard. Het slapen in de camper in the wild is geweldig en om weer te koken is ook leuk. De eerste Kerstdag een kangaroosteak en gisteren een T-bonesteak op de grote BBQ's die je bij elke campspot kan gebruiken. Vanaf Adelaide hebben we nog 35 dagen een autotje aangezien dat wat goedkoper en zuiniger is om de 8000 km af te leggen. Happy newyear alvast!

3 opmerkingen:

  1. LAST WARNING!!!

    30 december he, dus ik ben nog op tijd met de WAARSCHUWING! Dus "NIET DOEN" en op naar het Noorden naar Broome en de Kimberley,s naar Darwin. Adelaide heeft bijna NIETS te bieden!!!

    Neem het nou maar aan van een oude Australie-rot (heb er 1,5 jaar gewoond en ken jullie goed genoeg om te weten wat jullie mooi gaan vinden, rekening houdend met de tegenstelling tot mij. Althans beter dan de tips die jullie te horen krijgen van fellow backpackers die jullie lang niet zo goed kennen als ik)!

    JeePee

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey hey lieve menskus,

    weedy see dragon !!!! 3 op een stokske:-D
    leuk om te zien dat jullie het nog steeds gezellig hebben.

    Safe travels en een gezond 2010.

    Groetjes,

    Andreas Amber Noortje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. A white Christmas overhier... tenmisnte een sort of of is dat dan weer met dubbel -f-. Oké, een dikke week sneeuw in Nederland, dus sneeuwpop maken, iglo bouwen, ijspegels van een kleine meter oplikken (Nou ja, Tuur dan, die bestaat waarschijnlijk een en al uit antistoffen, want die wordt van zoiets niet ziek). Well, wij hebben dus vakantie... op Jaap na dan want de dames moeten natuurlijk twee keer per dag gemolken worden. Ach, fijne tijd hoor: gourmetten met paps en mams... met trwns kangoeroe en struisvogelvlees :-), dvd's kijken en rondjes wandelen. Hoe leuk!! Nee, next year echt weer Africa!!!! Heel veel geluk in de camper enzo. En tot in 2010 xAnnet en natuurlijk greetz van de rest.

    BeantwoordenVerwijderen