donderdag 17 december 2009

Perth, Australia

G'day mate, we zitten in Australië na een brakke nacht vliegen van 4 uur! We hebben Azië verlaten en dat is wel jammer, een belangrijk deel van onze reis afgesloten. Nu weer in de Westerse wereld tussen andere bleekneuzen en niet meer opvallen! De grote shock hier is van financiële aard, nl. de Australian dollar staat gelijk aan de Amerikaanse dollar en ons dagbudget verdubbeld hier minimaal. De komende dagen zetten we de opties voor transport voor de komende 2 maanden op een rij, nl. trein, bus of (eigen) auto, allemaal eigen voor- en nadelen voor de 15.000 km die we willen afleggen binnen dit enorme land. Het plan is om vanaf Perth langzaam naar het Westen te reizen en dan via Ayers Rock naar het Noordoosten te gaan. Als laatste willen we via de oostkust naar Tasmanië reizen om vervolgens over 2 maanden naar Nieuw Zeeland te vliegen waat Constance, een vriendin van Jantien ook naartoe komt voor onze laatste maand!

4 opmerkingen:

  1. zo nu alweer Down Under.Bali vonden wij destijds ook mooier dan Java. Hier in NL ligt bakken sneeuw.Australie staat ook op ons verlanglijstje.
    groeten van de fam Reijrink

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo E10 en jan10, wat jammer dat er nog maar 2 maanden te gaan zijn. Kunnen jullie niet nog wat maanden erachter aan plakken. Ik vind het leuk jullie reisverhalen te lezen. Misschien een tip om daar verder mee te gaan? Schrijf nog maar veel belevenissen zolang het nog kan. Veel ervaringen toegewenst.. (ik zit al helemaal in de kerstkaart sfeer) groet Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hai Jantien en Etienne,
    2009 is nog niet afgelopen maar wat een geweldig jaar om zo samen te kunnen reizen, mooie plekken ontdekken en bijzondere mensen te ontmoeten. Ik wens jullie fijne feestdagen in Down Under en een super 2010!
    Een warme winter groet,
    Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey folks,

    Hoezo naar het Westen en via Ayers Rock naar het NoordOosten???

    Het Mooiste gedeelte van Australie ligt in het NoordWesten (vanaf Broome door de Kimberley's naar Katherine en Darwin)...Geloof mij nu maar!!!

    Kortom de beste route is vanaf Perth naar het Noorden: Broome, Kimberley's, Katherine ('s werelds grootste waterdam)... eventueel Alice Springs (Ayers Rock), maar is ook niet meer wat het was en tevens geen must-see/do, en weer terug... door naar Darwin, Cape Tribulation (a most-definate must-see/do), Cairns, Whitsunday Islands, Fraser Island, Brisbane (eventueel Surfers-Paredise, maar zeker Byron Bay en dan naar Sidney en Melbourne up to Tasmania!!!

    Vergeet natuurlijk niet te duiken in the Great Barrier Reef (voorkeur bij de Whitsunday Islands (goedkoop, vanwege korte boodtrips en wonderbaarlijk mooi koraalrif) ;-)))!!!

    Het feit dat ik dit na al die jaren nog zo goed weet op te sommen zegt al genoeg?!

    Veel plezier en ik lees het vanzelf wel of jullie koppig zijn of niet?!

    JeePee

    BeantwoordenVerwijderen