zaterdag 2 januari 2010

Adelaide, South-Australia

Happy newyear!
We hebben ons oud&nieuw in de Indian-Pacific trein van Perth naar hier gevierd, wat erg rustig was, maar wel leuk met een eigen flesje Australian red. De treinreis duurde 36 uur en hierbij hebben we ruim 2800 km afgelegd door de graanbelt van het land, heel veel leegte. Onderweg gestopt in Kalgoorie waar goud gewonnen wordt en in Cook, een stadje waar 5 mensen wonen om de trein de refuelen en water bij te vullen. Na vertrek uit Perth is onze trein ook nog langs een van de afgebrande gebieden gereden waar de dag ervoor een aantal huizen waren afgefikt. Het is hier erg droog en heet, dus de risico's op bushfires is nogal groot. We mogen dus geen kampvuur maken enzo.
Gisteren heb we in Adelaide wat van het feest kunnen inhalen met een festival in het park waar Roger Sanchez en LTJ Bukem draaiden! De Aussies hier wistten niet zoveel raad met de muziek, want er werd vooral gezopen en weinig gedanst. Verder nog wat mooie historische gebouwen bekeken en de Botanische tuin die erg mooi is.
Vandaag de kampeerartikelen aangeschaft die we de komende 2 maanden gaan gebruiken (tent, matjes etc.) dus die auto hebben we vanaf morgen wel nodig om alles te kunnen vervoeren. De komende dagen zullen we de omgeving nog wat verder verkennen (Barossa wijnvallei en Kangaro Island) en hierna langzaam naar het Noorden richting Alice Springs rijden. Hierna naar de Oostkust en dan weer langzaam afzakken naar Melbourne; in totaal 8500 km in 35 dagen!

5 opmerkingen:

  1. Hoi Zussie en zwagertje,Gelukkig Nieuwjaar van uit Baarn.Hier wordt het weer kouder.Een hele goede reis de komende tijd.Dikke knuf Jan en Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig nieuwjaar! Wat een tocht wordt dat. En het is ook niet dat je veel mensen of steden tegenkomt. Veel water inslaan? En in het wild kamperen of lekker bij de BBQ? De droogte doet me ergens aan denken... Het was in California ook nog redelijk droog, hoewel het de week voor onze komst nog hard had geregend. En dan sneeuwt het in Big Bear, dus we hebben ook een paar dagen lekker geskied. Het was een heerlijk relaxte vakantie. Het valt ook weer op hoe laid back de mensen zijn, en dat is in Aus nog "erger", toppie lijkt me. Gek inderdaad om een werelddeel en reisdeel af te sluiten. Beetje weemoed dus. Maar afleiding en moois genoeg als ik het zo lees.
    Hier alles okee, buik groeit en beweegt. Liefs, m

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haiho, jammer vd wat slechte verbinding van vanmorgen (tenminste bij ons was het in de ochtend). Maar blijft leuk live contact met jullie te hebben. Hier nu ong -10 brrr :/ Verder dus die prachtig mooie witte wereld en da's overdag met de zon helemaal wonderlijk. Maar jullie sporto's zullen wel es op de ski's hebben gestaan, dus dat wel weten. Alhoewel dat dan natuurlijk geen Nederland is. Vanuit de boerderie is het echt schitterend!! De natuurijsbaan is zelfs open. We hebben net op Google Earth gekeken, maar is het inderdaad grotendeels een ontzettend leeg land? Well, omarm Ayers Rock en tt snel. xAnnet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi, its Andy, Tazra and family from Rapid Bay. Is there any way we could find this in english? How are you guys anyway? Where abouts are you now?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Our home number is (08)8369 1618, if you would like to contact us.
    from Tazra and Andy

    BeantwoordenVerwijderen