zondag 17 januari 2010

Atherton, Queensland, Australia


Yes, yes, we made it! Ruim 4500 km door de outback (Australia's no man's land) van Adelaide naar Cairns via Ayers Rock, Tennant Creek, Normanton. Het autootje heeft zich goed gehouden, maar we hebben in Alice Springs wel even 4 nieuwe banden eronder laten leggen, want die waren nogal versleten door de vorige huurders. Je komt op de sealed roads naast Roadtrains niet veel verkeer tegen (gemiddeld 3-4 auto's/uur) dus je kunt prima stoppen langs de weg om te lunchen etc. Bij Tennant Creek hebben we wat wateroverlast gehad waarbij de camping overstroomde voordat wij er stonden gelukkig. In Karumba aan de Gulf of Carpenteria hebben we eindelijk kangaroos gezien en gelukkig niet aangereden. Ik heb daar nog nog een vispoging gedaan, maar uiteindelijk moesten we het doen met een geschonken jewel vis van onze buurman. Onderweg zijn we namelijk wel veel dooie kangaroos tegengekomen, waarschijnlijk vooral 's-nachts geraakt door de Roadtrains die gewoon doordenderen. Gisteren in Hot Springs gezeten, om de stijve rug te relaxen en nu gaan we langzamerhand de Oostkust afzakken. Eerst nog even duiken op de Great Barrier Reef natuurlijk ;-) We hebben van onze geweldige duikjes in het Zuiden nog wat foto's gekregen.

2 opmerkingen:

  1. wouter en annemarlijn17 januari 2010 om 12:19

    Hoi luitjes!
    We hebben lang niets meer laten horen, maar wat hebben jullie weer veel gedaan in de tussentijd. Super om het allemaal te lezen. Wij zijn inmiddels weer begonnen met werken allebei, wel een beetje taai en heimwee.... Maar goed, sommige mensen moeten geld verdienen en anderen blijven het uitgeven ;) genietze! Kus, Wouter en Annemarlijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Lieve Lui,

    Dit is niet normaal meer. Wat hebben jullie ontzettend veel gezien. En dan te bedenken dat het nog 'maar' voornamelijk Azie en Australie is. Heel verstandig om in het lage tempo zo door de wereld heen te trekken. En wat maken jullie bijzondere dingen mee. Letterlijk een wereld ervaring. Jullie reis werkt infectueus. Pim en ik hebben besloten om januari volgend jaar een klein avontuurlijk reisje te maken naar Patagonie of Nieuw Zeeland. Het steekt misschien wat bleekjes af maar ik kijk er nu al naar uit. Ga voor door met genieten.

    Lieve groeten, PJ

    BeantwoordenVerwijderen