zondag 10 januari 2010

Alice Springs, Northern Territory, Australia

Nou, ik geloof het niet meer... Australië is kangaroo-land, jaja dat zal. We crossen nu 3 weken door de bush en we hebben nog gèèn kangaroo gezien! Tja, de kadavers langs de kant van de weg daargelopen (die road trains hier zijn zonder mercy, ook voor onze kleine Hyundai Getz) toch een bewijs dat ze ergens zouden moeten rondsprongen. Maar die levende hoppers, homaar... Na Adelaide zijn we per huurauto afgezakt naar de zuidpunt van het Fleuri schiereiland, met prachtige kust en gouden heuvels. En tijdens een duik onder de Rapid Bay jetty wederom een zeedraakje gezien, de leafy seadragon dit keer, een bizar beest die erg goed is in het nadoen van zeewier. Met z'n kop in het wier zoekend naar eten en met lichaam en staart golfdeining imiterend, is 'ie moeilijk te vinden. Etienne is een kei in het spotten van die kleine rakker. Ook de ex HMAS Hobart, een afgezonken marine fregat, was een mooie duik. In 2002 is het schip gestript van alles behalve de kapiteinsstoel en speciaal voor duikers afgezonken. De begroeing met koraal en sponzen is al enorm en maakt het een interessante duik. In Adelaide hebben we kampeerspul gekocht en we kamperen soms op sites aan het strand of staan af en toe op een soort parkeerplaats tussen de campervans (op gravel en onder een afdak, dat herkende ik ècht niet als tentplek..:-) Via Port Pirie, Marla, Coober Pedy (hèt opal mining centrum van Oz), Erldunda, Ayers Rock (wat een beauty!) zitten we nu in Alice. Na 1700 km outback weer wat levendigheid. Er is hier de laatste dagen flink wat hemelwater gevallen en de kamping is vanmiddag overstroomd. Volgens de dame van de kamping receptie zou de weg naar Tennant Creek vanwege de regen afgesloten zijn (en dààr willen we juist heen) dus we morgen gaan we dat eens navragen bij het touristenbureau. Vanavond hebben we wel een kleine hoppert kunnen bewonderen. Bij zonsondergang komen de wallaby's uit de heuvels om rond de kamping te snacken, die staan dus op de kiek!

3 opmerkingen:

  1. \

    Hallo E10 En J10,
    Alsnog een gelukkig 2010 en verder genoten we weer van jullie mooie foto's van Bali en Australie,Jammer van die kangaroes,maar ws komt dat door al die natuurrampen,arme dieren kunnen dan geen kant op.
    We kijken uit naar de rest van jullie reis.
    Groetjes van Tanta Jannie en Nell.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi reizigers, zojuist jullie weer achterna gereisd en het was weer geweldig, vooral dat plaatsje Cook, dat het bestaat !!!!! Op de kaart is het echt midden in nergens, niets eromheen. dan die roadtrains prachtig, maar vooral dat jullie die zeedraakjes hebben gezien, enorm!!!!
    Geniet nog even verder, groet en liefs van José

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Folks,

    Is het nu zo, dat de Ayers Rock niet meer beklommen mag worden (i.v.m. de aboriginals rights)?!

    Groet,
    JeePee

    BeantwoordenVerwijderen