zondag 15 november 2009

Singapore, Singapore

Het is een land (20x25 km), een eiland en een stad, alledrie in 1. We zijn donderdag hier aangekomen met de bus vanuit Melakka en inmiddels hebben we een paar leuke dagen achter de rug. Onze vriendin uit Maleisië, Noor, is overgekomen voor het weekend en we hebben met haar de stad verkend. Verder gisteren met een vriend uit Wageningen een lunch gehad in de Marina op Keppel Island wat erg luxe en mooi was. Singapore is echt anders dan Maleisië, rijker, meer ontwikkeld, maar gelukkig ook nog steeds een combinatie van allerlei culturen, Indiers, Chinezen, Arabieren en Singaporezen. Verder zijn er veel expats, waaronder maar liefst 3000 Nederlanders die goed met hun carriere bezig zijn. Onze voormalige professor Lettinga uit Wageningen heeft hier recentelijk een flinke prijs opgestreken omdat Singapore zichzelf als waterland op de kaart wil zetten. De haven is grotendeels ingedamd zodat ze daar in de toekomst drinkwater uit kunnen gaan winnen. Momenteel komt het grotendeels uit Maleisië.
Je kunt hier ongeloofelijk shoppen met een gehele straat vol shopping malls, maar gelukkig is er nog meer te zien. Naast de Indiase, Chinese en Arabische wijk heb je ook nog vele oude koloniale huizen die erg mooi zijn. We zitten momenteel in een homestay hostelletje in little India voor S$35 en de eerste nacht hebben we in een veel te klein kamertje gezeten. Dit weekend waren er vele bobo's op bezoek vanwege de APEC meeting waaronder Obama en weer de Chinese premier. In een van de malls hebben we Jackie Chan nog gezien on stage. Vanuit hier is het plan om met de boot naar Indonesië te vertrekken mid komende week.

2 opmerkingen:

  1. Tante Jannie en Nell18 november 2009 om 19:15

    Hallo Jantien en e10,
    Hartelijke gelukwensen met je verjaardag.Samen een fijne dagin den vreemde.Drinken jullie er samen maar een borrel op.
    Nog veel plezier in Singapore.
    Groetjes van Tante Jannie en Tante Bep en Nell.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Jantien,
    ben je nou naar de kapper geweest voor je verjaardag? Mooi hoor. Alweer een jaartje erbij. Alsnog van harte! Liefs, Manou

    BeantwoordenVerwijderen