zondag 8 november 2009

Kuala Lumpur, Maleisië

Hello, alweer een weekje geleden, maar we hebben het dan ook zo druk in de hoodstad van Maleisie. We logeren hier bij Noor die we in Iran hebben ontmoet; ze heeft een geweldig appartement op de 35ste verdieping met uitzicht over de gehele stad. De eerste 2 nachten hebben we in Chinatown gezeten, maar dat was erg gehorig. In KL (Kuala Lumpur) is erg veel te zien, van de Petronas towers (451 mtr) tot de Batu Caves, shopping centers, Chinatown, little India etc.. We hebben hier ook de laatste film over Michael Jackson gezien, This is It. In de shopping mall onder de Petronas towers kun je gemakkelijk een hele dag doorbrengen, shops, cinema, aquarium, eten en een medical facility. De KL tower (421 mtr) staat naast de Petronas building en hier kun je vanaf de observation deck op 276 mtr alles goed bekijken. we haden gister zelfs blikseminslag in het Petronas gebouw. Petronas is de Nationale Olie Company en het is duidelijk dat ze met deze hulpbron genoeg geld verdienen. Vandaag nog de lakegardens bekijken en dan gaan we morgen door naar Melaka. Een paar dagen later zakken we verder af richting Singapore.

4 opmerkingen:

  1. Hoi E10 en J10,
    als ik de beelden van 1-11 en 8-11 zie dan begrijp ik je smsje nog beter.Wat een wereld van verschil! Dikke knuffels uit Baarn.
    ps. laatste nieuws Mees heeft een tand!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve J10 en E10,
    KL lijkt wel New York en R'dam gaat zo worden
    We moeten er niet aan denken op de 35ste etage
    naar buiten te kijken.
    We blijven liever met de voeten op de grond.
    Veel liefs en kusjes,
    Ma en Pa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi u2, bericht vanuit een hele kleine wereld: we kunnen de koeien niet eens meer zien in het land. En da's best lastig met tellen. Jaap is begonnen met de melkkoeien hun jaarlijkse scheerbeurt te geven. Anders krijgen ze het te warm in de stal in de winter. Lotje ligt met zware griep (nee, niet de Mex) in bed: zielig!! Ze ruikt al helemaal naar aceton. Dat hebben de koeien bij slepende melkziekte ook. Ja, da's wel wat anders dan schorpioenen, miljoenpoten, een oerjungle en uitzicht vanaf de 35ste. Alhoewel jullie je ook vast wel eens niet lekker zullen voelen. Bijvoorbeeld op de 35ste en dan naar beneden kijken. Maar dat is weer een heel ander raar gevoel. Enfin, bla di bla... Veel plezier aldaar en tot snel. Hier komt Sinterklaas bijna in het land, maar eerst nog even met de lampion langs de deur. Is daar ook nog zoiets? Dagx J-A-L-A-Schagen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo E en J Wat een prachtige foto's weer ik geniet ervan en ben weer terug waar ik het zo fijn had en Kuala Lumpur is een prachtige stad,alleen was Petronas Towers nog niet klaar toen ik er was,zou het graag willen zien.Maar Singapore is mijn lievelings stad.
    Fijne en goede reis verder,wij blijven jullie volgen.
    Groeten van Tante Bep en Tante Jannie en Nell.

    BeantwoordenVerwijderen