vrijdag 14 augustus 2009

Vientiane, Laos

Aangekomen in de hoofdstad van Laos, zijn we alweer plannen aan het maken voor het volgende land, Vietnam. Gisteren zijn we naar de ambassade geweest en $50,- pp neergeteld en vandaag het visum opgehaald dus dat is redelijk snel gegaan. Voor de meeste landen hier in de regio (Thailand, Laos, Cambodia) kun je gelukkig gewoon het visum aan de grens krijgen. Onze busrit vanuit VangVieng ging minder voorspoedig aangezien de chauffeur de oliepan lek reed en we hebben moeten wachten op een nieuwe bus. Hier aangekomen zijn we met Diana (zij had met ons geraft) een hotel gaan zoeken en hebben we samen wat dingen in de stad bekeken. We zitten in het Riverside hotel voor 100.000 Kip/nacht (8 euro) en hebben mooi uitzicht over de Mekong vanaf de 6de etage. Gisteren regende het behoorlijk en we hebben in de middag vooral aan de koffie gezeten met de laptop op schoot. Vanochtend de Wat Pha That Luang bekeken waar overblijfselen van de Buddha aanwezig zouden moeten zijn. Gisteren nog was andere Wats (tempels) bekeken na ons ambassadebezoek en de Patuxai, de Arc de Triomph van Laos (zie foto). De komende dagen gaan we heel wat busritten tegemoet naar het Oosten om de grens met Vietnam te bereiken.

3 opmerkingen:

  1. Hallo, tijdje niets van ons laten horen. En dat, terwijl we het niets eens druk hadden. Tenminste niet drukker dan anders, haha. Morgen begint het betaald werkende leven weer voor mij. De Grote Zomervakantie regio noord zit er nl op. Ach ja, het is nog steeds heelrijk weer en een beetje structuur is voor mijn welbevinden wel goed. Genoten van alle foto's van jullie beiden: er zitten juweeltjes tussen. Met name van details of van die met mos begroeide kruiken (of zoiets dergelijks). Zie direct een kalender voor me :-) In de afgelopen drie dagen zijn er 7 kalfjes geboren, prachtig hoe koeien zo op elkaar reageren, hoe "oer". Je begrijpt... het leven gaat hier gewoon verder. Geef elkaar een kus en denk aan ons, greetz uit Schagen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi, Jullie hebben weer mooie foto's van Laos gemaakt en leuk verhaaltje erbij:-).
    Wel stoer hoor dat klimmen en was het net zo mooi als verwacht?
    Bij ons zijn de scholen alweer begonnen. Gister had Sirito weer zn eerste schooldag en daar zag hij enorm tegenop. Maar uiteindelijk viel het mee.
    We willen binnenkort weer BBQen en jullie zijn bij deze uitgenodigd. Dus mocht je niks te doen hebben volgend weekend (denk ik) dan kunnen jullie natuurlijk altijd langskomen voor een hamburger oid. Of misschien dat jullie een buffel mee kunnen nemen?

    XKwini

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He luitjes, mede slowbootgangers,

    Deze week terug in Nederland heb ik jullie even opgesnort met Google! Jullie berichten gelezen van de doortocht langs vientiane en vieng vang. Top dat jullie toch nog hebben geklommen.

    Wat een tocht he met die bussen naar de Vietnam grens. EN DIE TYPISCHE MUZIEK PERMANENT KEIHARD AAN! Of hebben jullie nachtbussen genomen?
    Wij zijn dus vanuit Luang Prabang nr t noordoosten vertrokken en toen daarvandaan nr vientiane. Al met al, mede door jullie geinspireerd, alleen maar bussen en boten door Laos. 5 van die bustochten van 8 tot 11 uur per keer. En uiteindelijk in thailand het vliegtuig gepakt nr Indonesie Bali en boot naar Lombok. Lombok een echte aanrader, maar vooral eerst Cambodja!!!
    Wij zijn dus niet meer naar nr Vietnam geweest.

    Hopelijk genieten jullie nog volop. Qua films aldaar nog geen aanraders, alleen een afrader, de boy with the striped pyama's.

    Nog wat gehoord van de 'anderen'? Berend, Noortje, Sanne?

    Ik zal af en toe is kijken hoe jullie t maken.

    groetjes
    Rudolf en Annemiek
    rjcheine@yahoo.com

    BeantwoordenVerwijderen