woensdag 5 augustus 2009

Luang Prabang, Laos

Sabaidi! Dat is de lokale, Laotiaanse manier van begroeten. We zijn veilig met de slow boat aangekomen in Luang Prabang na 2 dagen op de Mekong rivier. Een echte aanrader en iets wat waarschijnlijk in de toekomst met de verbeterde wegen lastig gaat worden. Vanuit Chiangmai zijn we met een avondbusje naar de grens gereden (Chiangkong) en de volgende dag zijn we met een klein bootje de Mekong overgestoken naar Huoay Xai voor de grensformaliteiten. De meesten werden gecheckt op H1N1 met een thermometer in het oor, maar wij niet. Op de slow boat (hij gaat nog 25 km/u) zaten ca. 60 toeristen (NL, UK, US, Thai etc) en er werd al snel een Kamp Holland gevormd onder het open dak. Met ca. 10 landgenoten erg gelachen onder genot van de eerste BeerLao biertjes. Voor de overnachting hebben we ergens aangelegd en hebben we voor weinig in een te heet hotelletje geslapen, waarbij de electra en dus ook de fan in het hele dorp na 23:00 uitging.
Luang Prabang is een Unesco world heritage site dus alles is mooi opgeknapt en de oude Koloniale Franse huisjes worden nu veelal gebruikt als hostels, restaurants of shoppies. Het eten is top en er is veel te doen dus we blijven hier wel weer een paar dagen. Vanuit hier is het plan om naar Vieng Vang en Vientiane te reizen, maar dat lezen jullie nog wel in het volgende stukje..

2 opmerkingen:

  1. hallo e10
    we hebben even je blog door gespit
    wij willen ook langs komen hahah grapje :P

    groetjes remi en richard en het gezin :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi E10 en Jan10, Hoe is het nu?? Zo weer met zn twee. Een beetje bijgekomen van alle drukte? Ik las dat jullie alweer in Laos zitten maar inmiddels waarschijnlijk al weer wat verder. Is het eten net zo lekker in Laos als in Thailand? Vorige week hebben we al onze eerste Thaise kookkunsten uitgeprobeerd. En het was aardig gelukt.
    Jan10 je jurk is goed aangekomen en hangt nu uit te hangen in mn kast. De rest van jullie spullen trouwens ook;-)
    Veel plezier in de Golden Triangel (zo heet dat toch???)
    XKwini

    BeantwoordenVerwijderen