zondag 23 augustus 2009

Halong bay, Vietnam

Net teruggekomen met de bus in Hanoi na 3 dagen tour naar Halong bay en Catba island, ca 3 uur van Hanoi. Dit is een Unesco world heritage site vanwege de unieke rotsformaties midden in het water, maar momenteel trekt het erg veel (locale) touristen (ca. 100.000/dag). We hebben 1 nacht op een tradionele Junk boot geslapen, waarbij de karaoke set gelukkig uit is gebleven. Zwemmen vanaf de boot was erg lekker, vooral de 3 nivo's die je vanaf de boot kon springen. Op een eilandje konden we de apen bewonderen die gewend zijn aan mensen die ze voeren (incl. Coca cola!). De zonsondergang en opkomst vanaf de boot was echt te gek op het water met die rotsen (zie foto's). Op het eiland hebben we in een hotel geslapen na een stevige wandeling naar een van de pieken (erg warm, maar wel mooi). Verder hebben we schitterende grotten genaamd Hang Sung Sot bekeken met mooi verlichte stalagmieten. Morgen gaan we naar Tam Coc en dinsdag waarschijnlijk een paar dagen naar Sapa. Inmiddels heb ik een Vietnamese sim-kaart aangeschaft aangezien United Mobile niet meer bestaat.

1 opmerking:

  1. hoi alle 2
    wat zien jullie allemachtig veel prachtig en ik ook door de foto's en filmpjes, vanmiddag ook weer een reisje gemaakt met jullie door laos en vietnam. prachtig die zon op die boot en dat kajakken,allemaal geweldig.
    Jullie doen en zien zoveel dat het maar goed is dat jullie die foto's allemaal hebben. Ik denk soms overdag wel eens wat zullen ze nu aan het uitspoken zijn en waar!!
    geniet lekker verder, ik volg. liefs van josé

    BeantwoordenVerwijderen