vrijdag 15 mei 2009

McLeod Ganj, India

Vandaag zijn we dicht bij de Dalai Lama geweest, maar hebben hem niet gezien. Hij heeft de publieke audienties voorlopig gecancelled op advies van zijn doctoren. Een Amerikaanse klas heeft hem vandaag wel bezocht. De sfeer in en rondom zijn tempel en het museum was echter ook al indrukwekkend. In de avond is het hier om 22 u stil en gebeurd er niets meer. Voor die tijd kun je nog wel heerlijk Tibetaans, Indiaas of Italiaans eten. De sapjes, shakes en smoothies zijn ook heerlijk om het vitaminetekort aan te vullen. Een dorpje boven ons wordt er veel aan yoga en meditatiecursussen gedaan, en veel mensen komen voor een 10-daagse volledige stilte- en meditatiecursus.
ps: Nog een tip voor velen trouwens: als je op de diashow hiernaast klikt dan ga je naar onze foto's op Flickr, waar we een kleine selectie op downloaden.

2 opmerkingen:

  1. Hey guys!
    Great to know that you visit the Dalai Lama in Darhamsala (well, this is what we guess from the title, but we still do not read dutch). Enjoy the quiet place, and also the foooood (we are still stuck with this mouton fat in our plates every day! Heuuurk!).
    By the way, we are not so far from you now : trekking in the Tian Shan in Kyrgystan... there are only two ranges of montains between us !(but, a bit too high to do it in one day). We should be in India (Amritsar) last week of june. Will you still be around?
    Cheers, Isa and Fabrice

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, hoi,
    Ik zie inmiddels steeds meer nieuwe kleren en een andere haardracht verschijnen. Prima aanpassingen lijkt me aan de omgeving. Geldt dit ook voor jullie levensritme en filosofie? Ben benieuwd. Het is erg leuk om de hele diaserie achter elkaar te zien; de wereld begint voorbij te komen. Wij leven hier inmiddels naar de zomervakantie toe en dat schiet lekker op. Dat betekent voor ons ook lekker 5 weken rondtrekken. Jullie hebben nog niet de neiging om ergens op een mooi plekje te blijven hangen? We lezen het wel weer.
    Groeten René en Gontien

    BeantwoordenVerwijderen