zondag 15 maart 2009

Göreme, Cappadocië, Turkije

Gisteren ging de bus een stuk sneller dan de trein en binnen 5 uur stonden we hier. Het hostel genaamd Rock Valley waar we zitten heeft mooi uitzicht op de rotsformaties, die zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen (30 miljoen jaar geleden), wind- en regenerosie. In deze relatief zachte tuff heeft men vanaf 2000 BC grotwoningen en ondergrondse steden (tot 8 verdiepingen diep) gebouwd. Deze ondergrondse steden werden met name gebruikt als vluchtoord en konden bereikt worden vanaf elke grotwoning. Ook duiven speelden een belangrijke rol bij het produceren van vruchtbare mest. Dit zachte gesteente blijft veranderen onder invloed van weer en wind.
Wij hebben vandaag onze eerste georganiseerde tour gemaakt aangezien dit wel praktisch hier is, bovendien krijg je veel goede info en een lekkere lunch. Samen met 5 Jappaners (daar wemelt het hier van), 2 Italianen en 1 Omaan zijn we de hele dag op pad geweest. Onze gids, Jamal gaf goede info en sprak zelfs Japans. Na diverse valleien met mooie grotten en formaties hebben we een goede lunch gehad. In de middag zelfs sneeuw, wat het geheel erg surrealistisch maakte (Ze hebben hier ook ergens Star Wars opgenomen). Uiteraard werden we ook hier en daar een verkoopstalletje langs geloodst, maar het viel nogal mee. Al met al een leuke dag met veel (Japanse en Turkse) lol.
Morgen weer een tourtje naar de ondergrondse stad. Groeten, E10&J10

10 opmerkingen:

  1. Bizar landschap! Leuk gezelschap.Grappige foto's van jullie.Groetjes Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve J en E 10,
    Zaterdag 14/3 vielen 2 enveloppen op de mat.
    We hebben ze snel open gemaakt en in een map
    gedaan. De foto's kome goed over en geven
    een leuk beeld,plezier van jullie werk.
    Veel liefs Ma en Pa.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. goh kwist niet dat je Japans sprak??? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. was trouwens van mij vorige reactie
    XKwini

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Echt hele mooie foto's hebben jullie al gemaakt.
    XKwini

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo lieve Twee,

    Cappadocië looks great !
    Goed idee zo'n trip met gids.
    Zou Najib moeten weten...
    Of kwam die nou net weer uit Marokko?
    Overigens, eindelijk heb ik jullie dia-voorstelling nu (pas) goed aan de praat en
    kan dus volop meegenieten.

    Hug,
    Lacrymaria.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. dag lieffies, wat leuk die foto's en istanbul zo'n goeie herinnering, wat hebben jullie al veel gezien!! Leuk om je op skype te zien, wat een verassing. heeeel veel plezier verder. José

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo reizigers, vinden jullie de tijd dat jullie verblijven in de verschillende steden niet te kort. Volgens mij is er zoveel te zien!
    Fijne reis verder. Evert

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Eindelijk bij het treinstel aangesloten! Zat passief op een berichtje te wachten van: er is een bericht geplaatst, of zoiets. Nu maar eens gaan checken. Leuk allemaal hoor. Dat cappadocie ziet er wel heel gaaf uit! mmm weer wat op mijn lijstje. En jij kan het van je top 3 afstrepen J10.
    Wij hebben een bootje gekocht. Genieten van het voorjaar hier. Take care en ik reis nu een beetje mee. Liefs, Ellen en Ab

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hey Etienne en vrouwjte,

    leuk jullie verhaal erop na te lezen...
    gelijkaardige route dan de onze alleen is het treinperspectief wel wat anders...
    geniet vollop van Turkije, het is een fantastisch land met een zeer gastvrij volkje (zeker buiten de toeristische zones)
    neem af en toe een pauze in jullie reis, burn-out komt veel voor bij langdurige reizigers na weken aan een stuk, dag in dag uit trekken van her naar der...doe het soms aldus rustig aan.

    Groeten Tom en Ebru

    BeantwoordenVerwijderen