zondag 7 maart 2010

Roturua, North Island New Zealand

Nog maar 10 dagen en dan is ons avontuur ten einde! Inmiddels hebben we weer hele mooie dingen gezien in Nieuw- Zeeland. Op het Zuid-eiland hebben we nog een fikse wandeling gemaakt in het Abel Tasman NP (Nederlander die het land naar onze provincie Zeeland genoemd heeft). Bij dit park logeerden we bij een erg leuke camping genaamd de Barn, waar je vlakbij heerlijk kon eten (groene mosselen en ander seafood). Meestal koken we zelf, maar af en toe moeten we toch ook de locale keuken uitproberen. Bij vertrek bleek de accu leeg te zijn, dus met jumpkabels de wagen weer aan de praat gekregen (wel mbv de AA, de Nieuw Zeelandse ANWB aangezien de locale startkabels van de Barn niet goed waren). De overtocht van Zuid naar Noord eiland via de Cook Straight was ook erg mooi (19 km) met onze auto op de Interislander boot. Hier komen stromingen en wind bij elkaar dus het kan daar behoorlijk spoken en bovendien is het getijdeverschil 6 meter vanwege de nauwe doorgang. Bij aankomst in Wellington hebben we het Te Papa museum bekeken waar veel Pacifische en Maori kunst en historie te zien is op een moderne interactieve manier. Gisteren hebben we een wandeltocht over het zadel van Mount Doom (Lord of the Rings) gemaakt (20 km in 6,5 uur) met een aardig hoogteverschil (1000 mtr) en nu dus spierpijn. Het was in eerste instantie mistig, maar op de berg trok alles open en kon je de kleuren van de meertjes en de lavarotsen mooi zien en vastleggen. Vandaag en morgen Rotorua waar we warme bronnen kunnen bekijken en de locale Maori cultuur en dan gaan we langzaam richting Auckland, wat onze laatste bestemming zal zijn voor de terugreis naar Nederland ;-(

4 opmerkingen:

  1. o o o wat zal dat weer wennen zijn voor jullie als jullie terugkomen in ons saaie en platte kikkerlandje!! Ik snap helemaal dat jullie niet staan te trappelen om de terugreis te maken maak ik vind het wel weer erg leuk als jullie er weer zijn :)
    liefs Noor

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi E10 en J10, dat zal zeker wennen zijn als jullie weer terug zijn in Nl. Al dat reizen, de natuur, de beesten, de mensen.....dat gaat weer erg saai worden hier in Nl. Zo is een jaartje toch weer snel voorbij. Maar ik ben ook weer erg blij als jullie terug zijn in Nl. Heb jullie zeker gemist het afgelopen jaar. En Eric en de kids ook. Nu aftellen tot de 19e. Geniet er nog van de laatste dagen en we zien jullie snel.
    xkwini

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Annemarlijn en Wouter10 maart 2010 om 15:20

    Wauw! Is jullie jaar reizen nu alweer voorbij?! Het lijkt nog zo kort geleden dat we samen in Cambodja aan de cocktails zaten, maar ook dat is alweer een half jaar geleden! Geniet nog ontzettend veel van de laatste paar dagen reizen en voor daarna heel erg veel succes!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, wat is het daar mooi. Ik begrijp steeds beter waarom mijn nichtje nu in NZ woont. Wel hard werken met die hoogteverschillen maar dan heb je ook een uitzicht! Liefs en tot gauw, m

    BeantwoordenVerwijderen