vrijdag 12 maart 2010

Orere, New Zealand

Haere Mai (Welkom in Maori), We zijn nu vlakbij Auckland en dat zal ook ons vertrekpunt zijn over 5 dagen om terug te vliegen naar Nederland! Na Rotorua hebben we nog een aantal mooie plaatsen aangedaan. Gisteren zijn we naar Hot water Beach geweest, waar heet water (66C) door het strandzand omhoog komt. Dit kun je echter alleen merken als je een kuil graaft bij laag water aan de waterlijn en dat was natuurlijk in de avond in het donker. Vandaag daar vlakbij een kayaktocht gemaakt om Cathedral Cove (grot) te bekijken en Haihe beach was blijkbaar de plaats waar de eerste Maori's 2000 jaar geleden vanuit de Pacifische eilanden met kano aan zijn gekomen. De maori cultuur is hier sowieso nog erg levendig met veel plaatsnamen in Maori, kunst, Maori TV en muziek en momenteel is in Auckland het Pacifica festival gaande, waar alle eilanden vertegenwoordigd zijn waar ze vandaan zijn gekomen. In Rotorua hebben we nog het meeste van de Maori cultuur kunnen meemaken met een voorstelling, dans, muziek en het eten wat onder de grond wordt klaargemaakt, erg lekker allemaal! De laatste 3 dagen gaan we met ons spaceship nog ten Noorden van Auckland verkennen en zondag duiken bij een van de mooiste duikplekken. Constance kan daar mee gaan snorkelen dus dat wordt een mooie afsluiting van ons natuuravontuur. Op nieuwe foto's moeten jullie nog even wachten want die kan ik hier niet oploaden, maar heb geduld, bij terugkomst kun je er meer zien dan je lief is. Tot over een week in NL!

4 opmerkingen:

  1. Hallo you all, Goed te horen tussen de regels door dat jullie ook wel weer zin hebben om naar Nederland te komen. Ik geloof ook dat jullie het reizen nog lang niet moe zijn. Ik ben benieuwd wat jullie met al die ervaringen doen.Byzonder mooie foto's dank daarvoor en ik heb genoten van alle reisverhalen.
    Groet en een goede paar laatste dagen
    Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een echte zondag hier: op de bank met boek, koffie, krant, poezen, kinderen en laptop. Dit wknd zijn er 3 kalfjes geboren. Het lijkt altijd of de mama-koeien op elkaar wachten. Mooi, dat oerinstinct. We hopen jullie snel in levende lijve te zien, maar begrijp als jullie vlgnd wk eerst willen acclamatiseren. Dus relax hoor.. we kunnen al ruim een jaar zonder, haha. Maar een keer eten met verhalen en foto's... Nou, zo ver is het nog niet. Jullie komen in een prachtig seizoen terug, de sneeuwklokjes en krokussen bloeien al en de bomen staan volop in de knop. Even een paar warme dagen en... heerlijk. Zin in!! Greetz van de boerderie x@

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een heeeel goeie reis naar huis!!!! Geweldig hoe we hebben kunnen meegenieten. Ik kijk uit naar jullie en de rest van de verhalen. liefs José

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fantastische reis. op naar het volgende avontuur en de groeten aan Constance (toch niet op dienstreis?!, want dan doe ik hier echt iets fout)

    behouden thuisvaart, Vincent

    BeantwoordenVerwijderen