donderdag 22 oktober 2009

Pulau Perhentian Kecil, Maleisië














Na 6 duiken zijn we weer helemaal verzadigd van mooi onderwaterleven. We zitten nu 4 dagen op dit mooie eiland aan de noordoostkant van Maleisië. De minibus-reis die het schiereiland overstak duurde 5 uur en de wegen hier zijn erg comfortabel. De eilandengroep genaamd de Perhentians bestaat uit een groot en klein eiland en trekt vele duikers en strandtoeristen, maar het begint nu rustig te worden aangezien het specifieke regenzeizoen hier nu nadert. De meeste duikscholen zijn dicht maar wij hebben er een gevonden die langer open blijft. Mata Hari, zo heet onze duikschool, annex bungalows. De taal en het eten heeft veel weg van Indonesie, waardoor Jantien haar roestige Indonisch weer kan ophalen. Nog even iets over het onderwaterleven; er zijn vele vissen waarvan we alleen de Engelse namen nu weten: angelfish, batfish, pufferfish, porcupinefish, blue spotted stingray, bearded leatherjacket, yellowtail snappers, sweetlips, big barracudas, octopus, stonefish, anemonefish (Nemo), lionfish, nudibranch (naaktslak), cleaner shrimps, parrotfish etc.. Ik heb er niet al teveel op de foto kunnen zetten aangezien de camera alleen met snorkelen mee kan. Morgen gaan we weer naar het vasteland en via Kota Bahru gaan we naar het oudste oerwoud ter wereld genaamd Taman Negara.

4 opmerkingen:

  1. prachtige anemoon, ik zou er m'n hand niet in durven steken, het lijkt wel een buitenaards wezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige beelden toch weer! vanaf een afstand genieten we mee met jullie belevenissen Groetjes en dikke knuffels Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hee allebei!
    Al in Taman aangekomen? Is de kookworkshop gelukt?
    Morgen trek ik door dus weet niet of ik jullie nog zie. Zit in Durian Chalet iig!

    Wens jullie veel plezier toe met verdere reis en wie weet tot weersziens: de wereld is immers klein ;)

    Groetjes Annerieke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wouter en Annemarlijn27 oktober 2009 om 13:20

    Wat een herkenbare foto's en verhalen! Toevallig zaten wij ook in Banana guesthouse in Georgetown. Met name van de perhentian-foto's gaan we weer watertanden...daar is het strand in Sihanoukville toch niets bij! Geniet verder van Maleisië!

    BeantwoordenVerwijderen