zaterdag 10 oktober 2009

Bangkok, Thailand














We zijn weer thuis, althans zo voelt het, na 7,5 maand aankomen in een plaats die je al kent en waar je de weg weet, ook wel weer eens fijn. We hebben deze keer niet de fout gemaakt door op Kao San road een hotel te nemen, maar we zitten nu verderop waar het rustiger is. We hebben een nacht in Pattaya gezeten, maar dat is een soort Benidorm. Het zou er gaan waaien, maar dat bleek niet te kloppen en toen was er geen reden meer om te blijven. Bangkok is dan een stuk aangenamer net alle faciliteiten en echte Thaise cultuur (en een goede massagesalon). Na aankomst met de bus eergisteren hebben we eens de skytrain geprobeerd om de files te omzeilen en dat was wel indrukwekkend om op 30-40 mtr. boven de grond door de stad heen te zoeven.
Vandaag hebben we de grote liggende Buddha in Wat Pho bekeken en weer een pakketje opgestuurd. We zijn nu 10 kg lichter (onze baggage) en dat is wel lekker. Als het goed is moet deze doos over 2-3 maanden aankomen in NL. Vanavond nemen we de bus naar Krabi in het Zuiden die er 16 uur over gaat doen, hopelijk kunnen we een beetje slapen. Bij Krabi zijn de rotsen erg mooi en kunnen we mogelijk weer gaan klimmen. Bovendien kun je vandaaruit naar het idillische Kho Pi Pi, maar of we daarheen gaan laten we van het weer afhangen. Hierna zullen we redelijk snel doorgaan naar Maleisie.

2 opmerkingen:

  1. Hoi u2, da's best lang geleden of eigenlijk gewoon belachelijk lang geleden. Ons laatste weekje voor de Herfstvakantie, uuhhhh wat een begrip voor jullie all over there!! maar hier is het toch echt zo... ik bedoel de herfst: vanmiddag met een zonnetje rook het er zelfs al naar. Boombladeren kleuren prachtig en de eikeltjes en kastanjes worden door de kinderen op school in grote hoeveelheden bidnnengesleept. Lotje haar 1e mnd op 'de grote school' gaan enorm naar haar zin en Tuur vindt het heerlijk 'dat zijn zus niet meer meefiets'.Jullie begrijpen het.. alles reilt en zeilt hier gewoon lekker door. We genieten iedere x weer van jullie verhalen, dus aub blijven doen!! Tot weer'és op Skype en tot die tijd 'have fun, wisdom and luck'. x Jaap-Annet-Lotje-Arthur

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo wereldreizigers,vanavond weer even jullie gevolgd op de reis door Thailand Bangkok.Thailand is nog steds ons favoriete vakantieland,met die prachtige cultuur.
    Bep heeft de verjaardags kaart ontvangen.
    Wanneer gaat de reis naar Indonesie??Lijkt ons ook erg interessant,maar kijk uit voor die aardbevingen en tsunamies.
    Groetjes van Tante Jannie en Nell.

    BeantwoordenVerwijderen