zaterdag 17 oktober 2009

Georgetown, Penang, Maleisië

Happy Deepavali! Nooit gedacht dat we een Indiaas feest in Maleisie zouden meemaken. Gisteren zijn we hier vanuit Thailand aangekomen en meteen little India ingedoken. Maleisie wordt bewoond door vele Indiers, Chinezen en natuurlijk de orginele Malais. Vandaag een wandeltocht gedaan door deze oude handelsstad, waarbij de locale natuurlijk haven een belangrijke rol heeft gespeeld. Onderweg een mooi museum bekeken en wat oude koloniale gebouwen. Het was erg rustig op straat vanwege de nationale feestdag waarbij families vooral thuis blijven blijkbaar. Ons hostel genaamd Banana heeft goede service en ze kunnen alles door het land regelen, van boten tot minibusjes, travelling is easy hier. De grensovergang aan de westkant ging erg soepel, even uit het busje, formulieren en paspoort inleveren en gratis visum voor 90 dagen, voila!
De laatste dag in Thailand hebben we in Hat Yai gespendeerd waar je de overgang naar meer moslimcultuur al kon merken, voor ons geen onbekend terrein. Maleisie is islamitisch, maar behalve de sporadische hoofddoek en moskee merk ik er nog weinig van; bier is overal te krijgen bijvoorbeeld.

1 opmerking:

  1. Hi, eindelijk in Maleisie en hoe was het om weer terug te zijn in Thailand? Zo helemaal in het zuiden zijn we natuurlijk nog niet geweest. Als ik al die verhalen lees heb ik ook weer zin om op reis te gaan, maar dat gaat voorlopig nog niet lukken. Veel plezier in Maleisie.
    XKwini

    BeantwoordenVerwijderen