zondag 20 september 2009

Phnom Penh, Cambodja

Na ruim een maand hebben we Vietnam verlaten en zijn met een 2-daagse boot-&busreis door de Mekong delta naar Cambodja gereisd. De grensovergang was grappig en makkelijk via een drijvend kantoor bij Kaam Samnor op de Mekong. We moesten er wel 3 uur wachten voordat onze slow boat ons in 5 uur richting Phnom Penh bracht. Hier zijn we gisteravond aangekomen en hebben dus nog niet zoveel van deze hoofdstad bekeken behalve het National Museum. Nog even over de laatste dagen Vietnam dan.
Het tourtje naar de Cu Chi tunnels was leuk met een indrukwekkend Cao Dai tempelbezoek, waar we het middaggebed van de diverse monnikken hebben kunnen zien. De Boeddhistische monnikken waren geel gekleed, de Taoistische in het blauw en de Chinese monnikken in het rood. De Cu Chi tunnels vlakbij Saigon zijn gebouwd eind 40-er jaren in de strijd tegen de Fransen en later de Amerikanen en zijn door de Vietcong gebruikt om te kunnen schuilen en te vechten tegen de bezetters. Met een afmeting van 60x80 cm en een totale lengte van >250 km moeten de Europeanen en Amerikanen er veel moeite mee hebben gehad, wij in ieder geval wel; we konden door een vergrote versie op onze hurken en knieen met veel moeite 100 mtr afleggen.
De Mekong delta was een leuke manier om het land te verlaten en we hebben allerlei lokale manieren gezien waarop de deltabewoners hun geld verdienen. Van een floating market (een echte, dus niet zoals in Bangkok) waar je minimaal 25 kg moest kopen tot fishfarms, cocossnoep- en rijstpapier- producenten. De laatste nacht in Vietnam hebben we in het floating hotel geslapen en de zon zien zakken in de Mekong met een sundowner (Tiger bier). Er is zelfs een Cham volk op de grens die Islamitisch is dus we hebben een moskee gezien en de kinderen leren daar zelfs Arabisch lezen. Volgend stukje zullen jullie meer over Cambodja lezen. Na een paar dagen hoofdstad gaan we in ieder geval naar de Angkor Wat tempels en mogelijk ook nog naar de kust!

4 opmerkingen:

  1. Hoi reizigers,

    De man,die uit het gat kruipt, doet Ma hem
    niet na ondanks bewegings gym.
    Veel lof voor de monniken zo'n middaggebed
    met elkaar. In stilte of iedere groep apart?
    De ondergaande zon in de Mekong een indrukwekkend afscheid van Vietnam. Tam biet.
    Hartelijke groeten veel liefs, kus van
    Ma en Pa.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo E10, als ik de foto zie vraag ik me af of je wel genoeg eet.Om door zo'n klein gat te kruipen moet je wel veel zijn afgevallen.Een hele goede reis door Cambodja ook voor zus natuurlijk ! Wij kijken uit naar jullie belevenissen en foto's Groetjes Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hey etienne!

    Ge zijt al een tijdje onderweg,volg regelmatig jullie verhaal...een beetje nostalgie voor ons. Geniet ervan... het jaartje vliegt zo voorbij. Greetings Tom & Ebru

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik was al een tijdje niet meer op de site geweest, vakantie enzo. genieten van de fotos, films (allemaal gezien) en verhalen (niet allemaal gelezen)
    veel goeds en volhouden dat zware werk,
    V.

    BeantwoordenVerwijderen