donderdag 16 april 2009

Queshm island, Iran


Hola, gisteren hebben we ons eerste duikje gemaakt in de Perzische golf! We zijn nu 2 dagen op dit mooie eiland vlak voor de kust van Bandar-Abbas en zondag vliegen we naar Dubai. De afgelopen dagen heeft het hier veel gewaaid dus de zee was ruig en het water nogal troebel (vergelijkbaar met Duiken in Nederland). Er zit hier echter veel vis en mijn bezoekje aan het wrak was toch wel erg mooi. Jantien en ik hebben een zeer ondiep duikje gemaakt (tot 2 mtr) en toen werd het zicht helemaal slecht, dus zijn we na 20 minuten gestopt. Bijgevoegd toch een leuk plaatje van het hele team. De andere duikers waren in opleiding aangezien ze wilde werken in de offshore als onderwaterlasser. Verder is dit eiland uniek vanwege de geologische formaties die we vandaag bekeken hebben. De mensen zijn een mengelmoes van Iraniers, Afrikanen en andere volken met zeer bijzondere kledij..vooral de vrouwen. Er komen hier verder veel mensen hun visum verlengen voor werk in Dubai..Ciao, Etienne en Jantien

5 opmerkingen:

  1. J10 en E10,
    Na de warme bustocht en zo lang
    zullen jullie best genieten op het
    eiland,wint en water zijn goede afkoelingen
    geniet ervan.
    Kus Ma en Pa.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi zus & 'zwager', Genieten van alle prachtige verhalen en foto's. Het is leuk om jullie te volgen.Wordt wel weer eens tijd voor een skype!
    Groetjes en goede vlucht naar Dubai.Knuf Jan & Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey amigos!
    Ik ga het nog een x goed lezen, maar de plaatjes zijn alvast mooi! Vooral het monument met die leeuw. Hoe oud is die? Doet denken aan Gilgamesh uit Mesopotamie.
    Hier is alles goed. Ik heb in een opwelling ontslag genomen, maar ik vind wel weer wat. Morgen in Freir klimmen. Houd het nieuws over Pakistan maar in de gate. Het is zo instabiel...
    groetjes, Wouter

    wouter34@live.nl
    www.scapes.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jooh "luitjes",
    Geen idee of jullie eigenlijk wel de gelegenheid krijgen om de reacties te lezen.

    Enfin...
    Toch nog ergens goed voor dat het soms lang duurt een visum te krijgen om door te kunnen reizen. Op die manier gaan jullie het dan tenminste eens rustig aan doen! Zo te zien zijn jullie nu al een maand in Iran. Hoewel dat wel erg lang is ten op zichte van die letterlijk vliegensvlugge eerste maand, maar toch... wat vliegt de tijd!

    Zeg dat wel, dat jullie bijna niet meer te traceren zijn op Skype. Jammer, want ik zit er bijna dagelijks op (al dan niet meer), vanwege het vriendinnetje in Brazil.

    Ook e-mailen lukt helaas niet meer, wat zeer jammer is, want ik krijg steeds foutmeldingen dat je (Etienne) inbox vol zit.

    Toch maar proberen kort te houden dan en niet al te persoonlijk (want daar is deze blog niet voor bedoeld)...maar Recherche is niet doorgegaan, dus nu tijd om de daad bij het woord te voegen en ga daarom 1 mei weer naar Brazilie om de emigratieplannen te gaan voorbereiden. Eind mei weer terug en dan per 15 juli voor minimaal 1 jaar en hopelijk definitie.

    Dus met een beetje geluk (voor mij dan) zie ik jullie dan helaas niet meer bij thuiskomst, tenzij jullie de reis nog kunnen verlengen met een weekje (of 2-3) en langskomen in Brazilie. Wat uiteraard geen gek idee zou zijn als de financien het toelaten!

    Heel veel plezier verder met jullie schitterende avontuur.

    Groetjes,
    JeePee

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hee, inderdaad al weer lang in Iran, ik heb op de kaart eens even gekeken waar jullie allemaal zijn geweest. Zo zag ik dat Dubai wel heel dichtbij is, weer wat geleerd. Dat zal een aardige cultuurshock worden vandaag. En dan vandaaruit naar India? In Pakistan is het niet heel gezellig nu, begreep ik.
    Hier gaat alles okee, Imke drie tanden verloren toen we even naar de Rocky Mountains gingen. En ook daarvoor nog ff haar arm gebroken (ze is taaier dan ze lijkt!). Vanaf vrijdag komt een stroom van bezoekers tot halverwege mei (11 in totaal), en het aftellen is begonnen. Nog even genieten van al het moois dat Californie te bieden heeft dus...
    Veel plezier in Dubai (gaan jullie bij iemand langs toevallig?). Veel kopjes thee bestellen (of was dat geen synoniem voor een biertje?).

    liefs, HilM

    BeantwoordenVerwijderen