woensdag 3 februari 2010

Sydney, New South Wales, Australia

Hi there, het is hier ruim een week veel aan het regenen, maar ons tentje houdt het redelijk goed uit. Na Brisbane zijn we langzaam naar het Zuiden afgezakt, waarbij we zijn gestopt in Byron Bay en Nambucca Heads. Byron Bay is erg mooi, met veel kunst, gezondheidstherapiën en natuurschoon. Op de camping konden we zuurdesembrood kopen dus dan weet je wel hoe laat het is! De gehele kustlijn daar is geweldig, maar ik ben daar nog niet het water in geweest (te bang voor jellyfish). Surfers Paradise hebben we overgeslagen want dat heeft een hoog Benidorm gehalte (veel flats etc.). Nambucca Heads was daarentegen wel weer mooi, aangezien daar een meanderende rivier uitstroomt in zee en het minder druk is. We konden daar camperen aan het water en hier heb ik een nog een vispoging gedaan en weer gezommen!
Sydney, de grootste stad van Australie met ruim 4 miljoen inwoners is echt wel een metropool, maar we hebben op ca. 10 km. van de stad in een Nationaal Park kunnen camperen. Dit was erg mooi aangezien je daar 's-avonds bezoek kreeg van allerlei beesten. Met de trein de stad in om de mooie Harbour bridge en natuurlijk het opera house te zien. In Darling Harbour lekker gegeten en bijgekomen van de lange wandeldag. Vandaag hebben we de Blue Mountains bekeken, 2 uur ten Oosten van Sydney, erg mooi, maar ook weer erg nat!

3 opmerkingen:

  1. Oké... da's niet niks zo te horen. Van dat schattige kwalletje bedoel ik. Mmm, goed afgelopen naar ik verneem, maar wel even heftig I guess. En heeft het direct wat kiootjes gekost? Bij beiden. Niet dat deze er teveel aan zaten, maar jullie lijken nu echte backpackers: tanig enzo. Wel met auto dan, haha. Hebben jullie ook al een soort van 'we willen nog dit en dat, haast haast, we vliegen bijna terug'? Of nog absoluut relaxed? Voor het weer hoef je in ieder geval niet terug te komen, tenzij je van temp rond de 0 houdt, of kouder. Nu ook regen, af en toe dus ijzel!!! Getver, tenminste dat vinden wij hier. Maar ach, we gaan richting lente. Jippie!! Koeien raken het ook al een beetje zat in de stal. Verder alles zn gangetje. Annet-Jaap-Lotje-Tuur

    BeantwoordenVerwijderen
  2. spannend verhaal van de medusa bad trip. meteen over pissen hebben ze mij geleerd, maar goed wel lastig; in je nek red je misschien net, toch? maar als je daarbij ook nog staat te schudden en schuimbekken gaan die ossies natuurlijk wel een beetje vreemd vinden. gelukkig heb je er geen schade aan over gehouden en twee nachtjes in een lekker fris bed. J10 bedankt voor je verjaardagsmail!

    hou jullie taai en niet meer met vreemde kwallen stoeien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb jullie niet over Kangaroo-Island en de Whit-Sundays gehoord....Wel enorm jammer van die angstgevoelens door die Jelly-fish-attac. Want het duiken in dat gedeelte van de Great-Barrier is werkelijk schitterend en nu net een MUST voor zo'n duikliefhebber als jij. De angst is zeer begrijpelijk, maar had overwonnen kunnen worden met de gedachte dat zo'n Jelly-bite zeer zeldzaam is in combinatie met zo'n suit (net als het winnen van de Jackpot). En met de gedachte dat zo'n onvergetelijke en wonderbaarlijk mooie duik daar voor zo'n duikliefhebber wel een risico waard is. Je kunt altijd nog terug! Is maar 1000 km vanaf Sydney. Maar ja, zoals vorige keer al gezegd, soms moet je genoegen kunnen nemen met avonturen en wat je al beleefd hebt (kunt helaas niet alles zien/beleven). Voor jou iets makkelijker dan voor mij.
    Take care,
    JeePee

    BeantwoordenVerwijderen