vrijdag 19 februari 2010

Christchurch, New Zealand (door Constance)


Vandaag was het werkelijk fantastisch weer, alleen maar zon en zo'n 21 graden. Hopelijk hebben jullie het niet al te koud in Nederland.
Gisteren zijn J10 en E10 vanuit Melbourne aangekomen, bepakt en gezakt. Alle drie hadden we niet het gevoel dat we elkaar al ruim een jaar niet gezien hadden. Heel vreemd hoe dat werkt.
Na het eten hebben we wel meteen een camper gereserveerd, het is toch nog hoogseizoen. We zijn uitgekomen op een Spaceship, een vernuftigd ontwerp met een uitvouwbare achterkant. Deze staat vanaf zondag voor ons ter beschikking.
Vandaag (19-02) hebben we een planning gemaakt wat we allemaal willen zien en doen. S'middags op de fiets een tour door Christchurch gemaakt en gelukkig nog een auto voor morgen kunnen regelen. Dan gaan we naar Banks Peninsula, het schiereiland ten noorden van Christchurch. Hopelijk kunnen we de hectordolfijnen zien. In ieder geval wordt het wederom mooi weer, dus zwemmen in zee is gegarandeerd.
Momenteel zitten we in de lobby van het hotel, waar een salsa-avond is georganiseerd. Erg leuk, maar of het gaat werken met onze wandelschoenen aan...?

Gisteren (20-02) zijn we naar Akaroa op het schiereiland geweest. De heenreis hebben we panoramaroute genomen met flinke hoogteverschillen en hele mooie vergezichten. De ene keer rij je vlak langs het water of langs drooggevallen stukken slib. De andere keer via een bos naar de pas. Het geheel doet een beethe fjordachtig aan, diepe baaien omzoomd door sparren en dennen. Op een gegeven moment hebben ook nog een kleine 18 km off the road gereden. Op de kaart stond de weg als mayor road geclassificeerd, maar het was een onverharde weg waarin nog flinke stijgingen zaten. Gelukkig reden we in een Toyota Echo die zonder problemen boven kwam.
Akaroa is een een plaatsje met Franse invloeden dat erg mooi gelegen is aan de uitloper van een baai. Het gonsde er van de dolfijn-activiteiten; zwemmen met, zeilen met en kijken naar. Wij hebben er geen gezien. Waar een mogelijkheid tot zwemmen was qua toegang tot het water werd J10 en mijn enthousiasme getemperd door het vele kelp, wier en algen in het water. FF niet dus.
Wat we wel hebben gezien was Auopa; bijzonder grote schelpen met daarin een zwarte vis. De vis wordt groen tijdens het koken en wordt beschouwd als de truffel onder de vissen. De schelp wordt geschuurd net zolang totdat de fantastische paarlemoerkleuren te voorschijn komen. Allerlei schakeringen blauw, groen, zwart en bruin. Sommige zo fel dat je denkt dat het onecht is.

Nu (21-02) zit ik op de achterbank van het spaceship dit stukje te schrijven. Na wat gedonder over onze rijbewijzen hebben we de auto meegekregen vanochtend. Het is een formaat Renault Espace compleet met 2 pers slaapplaats, koelkast, cooker en een hoop opbergruimte. Nu rijden we op de Highway 1 richting Mount Cook. Het landschap is grasland met op de achtergrond de bergketen. Het is ietwat saai, pas straks komen de meren en de eerste uitlopers van de berg.
Na het passeren van de Burke pass zien we opeens Lake Tekapo. Schitterend gletsermeer met turkooise en zeegroene kleuren. Ook heel aanlokkelijk om te zwemmen, dus we rijden naar de zijde waar je makkelijk aan het water kunt komen. Waterschoenen aan i.v.m de kiezels en hup te water. Het is echt heerlijk fris, te fris voor J10 die lekker in de zon blijft zitten. Ik vind het heel bijzonder om in zo een helder, fris groen meer te zwemmen. De zon droogt E10 en mij zeer snel op.
We rijden door naar Lake Pukaki met Mount Cook met sneeuw op de top en de hellingen. Een magnifiek gezicht. We installeren ons op de camping gelegen aan de oever. Er zijn diverse helivluchten mogelijk met AS355 en AS350 Squirrels. Dit kost 200 euro voor 40 minuten.
Het plan is om morgen naar Dunedin te rijden en de yellow eyed pinguins te zien.

2 opmerkingen:

  1. Hoi u2, gek hoor, de return-datum komt nu wel heel dicht bij. Alsof jullie al 'thuis' zijn. Na sneeuw, ijs voor de verandering eens regen... nog steeds bokkoud. maar, bijna maart en dat betekent wrschnlk ook wel lente. Nu wkje vakantie waarin er moet worden geverfd, jippie. Jaap gaat nl kast timmeren. Verder alles relaxed overhere... uitslapen, bakkie, krantje, beetje werken, weer een heerlijk Nederlands (!!)bakkie, etc. Jaap natuurlijk geen vakantie. Er moet toch geld in de la, haha. Geen nws dus. Jullie veel plezier verder en tot snel xx@nnet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo daar aan de andere kant! Wat een leuk en lang verhaal, ik kon me bijna voorstellen hoe mooi en relaxed het daar is. Niet teveel spijt want als ik C's mail las (beetje duiken, beetje hiken etc.) ligt het meeste toch niet meer echt binnen mijn bereik. Wel beetje natuurlijk als ik de foto's zie, maar gelukkig voor de thuisblijvers kunnen wij dat gevoel van elkaar zonet nog gezien te hebben, straks ook ervaren. Maar dan in regenachtig NL. Verbouwing en buik gaan verder voorspoedig, jullie veel plezier daar!

    BeantwoordenVerwijderen