donderdag 16 juli 2009

Bangkok, Thailand

Weer een land overgeslagen, namelijk Birma (Myanmar) aangezien je er niet overland doorheen kan. We zijn de 12de vanuit Colcutta naar Bangkok gevlogen waar Eric, Kwini, Sirito en Tikoro op ons gewacht hebben. Het contrast was enorm, in Thailand is alles schoon, goed geregeld, lekker en veilig eten en comfortabel transport. Het is hier wel wat duurder dan India, maar dat is ook logisch. De eerste dagen hebben we veel van de grote stad en daarbuiten gezien, onder andere het Grand Palace, boottochtje, een Thaise bokswedstrijd en training waarna een Thaise massage essentieel was. Vanavond vertrekken we met de nachtbus richtinh Ko Tao, een eiland aan de Zuidoost kust, waar we morgenochtend aankomen als het goed is. Het is hier ook benauwd en af en toe regent het, maar we zijn er al redelijk aan gewend. Gisteren een dagtourtje genomen naar de Floating Market, Tiger monastry en Bridge over de river Kwai. De eerste en laatste heb ik 8 jaar geleden al gezien, maar het blijft leuk en mooi. In het tiger monastry zorgen monikken voor tijgers en kun je ze buiten een kooi aaien en met ze op de foto, wel indrukwekkend. Wij hebben de eerste nachten op Kao San Road geslapen, erg druk en veel herrie snachts dus de volgende keer gaan we naar een ander straatje. Het is erg gezellig met z'n 6-een!

4 opmerkingen:

  1. Genietende vakantiegangers J10,E10,Eric Kwini
    en de kinderen,
    Het is toch wat! In Bangkok een bus nemen en
    470 km. 's nachts rijden. In Chumphon je laten
    overzetten naar een eiland,8km lang en 3km
    breed Ko Tao, het is heel toeristisch veel te
    doen, geniet er van.
    Plezierige dagen,hartelijke groeten allemaal,
    Ma en Pa.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Jantien en ook Etienne natuurlijk,
    Ik volg jullie alweer een tijdje op jetreinstel en ik vind het geweldig wat jullie doen en ook erg leuk om het een beetje mee te beleven zo. Ik zou het leuk vinden je een keer op Skype tegen te komen.
    Liefs Monika

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van Lotje gehoord, dat jullie inmidd in Thailand zijn gearriveerd: Dutchies in Thailand, een soort van avontuurlijk, niet al te duur en redelijk safe. Maar, da's alleen pure jaloezie natuurlijk. Dat komt wrschnlk door de matige temp deze week... met af en toe een bui (je kent dat wel). Holadijeee vakantie!! Beetje gezeur, want aankmnde wk kamperen met kids en opa/oma in Gelderland en dan die wk met vriendin naar ZW France. Naast de halfrotte kozijndelen is het dus alleml best te doen. Veel plezier en good luck. Kussszz @nnet en fam.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nell en Jannie27 juli 2009 om 21:54

    Hallo,we hebben weer genoten van jullie Thaise belevenissen,wij weten ook veel over Thailand omdat wij er ook waren,heel mooi daar.Het zijn mooie foto's van jullie en we herkennen ook Bangkok.Ik zelf zat ook op Ko Samui ,prachtig!!Op naar jullie volgende verslag,we kijken er naar uit,hele fijne reis verder,groetjes Nell en Jannie.

    BeantwoordenVerwijderen