zondag 7 juni 2009

Rajaji National Park, Rishikesh, India


Op 17 km afstand van Rishikesh ligt en prachtig nationaal park, Rajaji NP. Vanochtend vroeg om 5 uur (oef!) zijn we met Erris en Jara, onze buurtjes in het hostel, in een nieuwe oude Ambassador taxi op pad gegaan voor een bezoek aan dit juweeltje. Na een benodigde koffie bij de entrance gate zijn we over gestapt in een open jeep en hebben we er in een paar uur rondgereden. Het park is een variatie van dicht bos (voor de leopard, helaas niet gezien), rivierbeddingen met hoog grasland (voor de tijger, ook niet op ons afvinklijssie), heuvelruggen en open bos (voor de indiaase olifant, JAAAAAAAAAAAAA!). Naast het groepje olifanten hebben we genoten van de itzichten en de vele vele vogels, waaronder hornbills, bea-eaters, kingfishers, parrots, spotted deer en de eeuwige peacocks(?!). Morgen verlaten we Rishikesh en reizen we verder oostwaards naar Banbassa en de westgrens van Nepal. Tot daar! Etienne&Jantien

4 opmerkingen:

  1. Hoi Treinstel,
    fijn dat jullie zo genieten van al die dieren, vooral de peecock is natuurlijk erg genietbaar...
    wees blij dat je geen tijger gezien hebt. Nepal is zooo gaaf. heel ander soort mensen. zachtaardiger vergeet vooral niet om een trek te maken. anapurna vond ik erg gaaf: 2 weken en je komt tot 5500m blijf genieten. xx, Wouter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jannie en Nell8 juni 2009 om 21:04

    Hallo Jantien en Etienne,Nell en ik hebben weer genoten van jullie wederwaardigheden.Een prachtige reis!!Ook de peacock??vinden wij een prachtige vogel.
    Tot het volgende verhaal,groetjes Nell en Tante

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig wat jullie allemaal meemaken.
    Mooie foto's en verhalen.
    groetjes Olaf

    BeantwoordenVerwijderen