maandag 22 juni 2009

Kathmandu, Nepal

We zijn nu ruim een dag hier in de hoofdstad van Nepal, die nogal groot is maar er is dan ook veel te zien. Kathmandu ligt met 1,2 miljoen inwoners op 1400 mtr hoogte in een vallei en er is hier aanzienlijk verkeer en dus luchtvervuiling. We zitten in Thalim, de toeristenwijk waar tientallen hotelletjes en restaurants zitten. In enkele van deze rooftop restaurants is live muziek in de avond. Vandaag een stevige stadswandeling gemaakt langs Kathmandu Durbar plein en Swayambhunath Stupa. Hier hebben we vele oude (houten) gebouwen bekeken en gouden Buddhas. In de middag maar met een taxi terug, die er overigens langer over deed aangezien er opstoppingen waren en hij het hotel niet wist te vinden. We blijven hier nog een aantal dagen om de stad en omgeving te verkennen, waarna we weer richting India gaan.

2 opmerkingen:

  1. Hoi even een klein berichtje van ons. Net het weekend een verhaal van Bernice Notenboom in de volkskrant gelezen. Zij is op de Everest geweest en doet verslag van de gevolgen van de klimaatverandering rond de Everest in het artikel. Dramatisch!!!(www.volkskrantreizen.nl/bernice)Alles hier oke,genieten van de kids. Noor heeft haar nieuwe camera(verjaardagsgeld en afstudeercadeau)Dat worden vast mooie kiekjes die ze daarmee gaat maken.Kus uit Baarn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Luitjes,
    Liggen jullie eigenlijk nog wel op schema??? Want in het begin gingen jullie zo verrekt snel en nu eigenlijk wel bijzonder langzaam. Niets mis mee, want een beetje rustig aan doen is nooit slecht. En "what the heck", als je het niet redt in 1 jaar dan plak je er toch gewoon een half jaartje aan vast. Dat is het voordeel van werkloos zijn! Gewoon effe een strak budget aanhouden en niet gaan feesten in Thailand bijvoorbeeld ;-))). Zorg goed voor jullie zelf (en met name elkaar!) en "enjoy the trip".
    Groetjes,
    JeePee

    BeantwoordenVerwijderen